Hoe het begon

        

Hoe het begon? VeluwePlant is een bedrijf met een rijke historie. Het bedrijf is in 1918 in Reeuwijk opgericht onder de naam L. Konijn en Co, dit is de (over)grootvader van de huidige eigenaar. Dit was de aftrap van een bedrijf dat in de jaren daarna uitgegroeid is tot een grote plantgoedkwekerij met een specialisatie in coniferen. Het bedrijf verhuisde in 1968 van Zuid-Holland naar de Veluwe, op de grens van Lunteren en Ederveen.
Op deze locatie beslaat de kwekerij een oppervlakte van 4 hectare, en deze extra ruimte was hard nodig om verder te kunnen groeien. Op een gegeven moment bevatte het assortiment ruim 1000 diverse soorten coniferen met een herkomst uit alle delen van de wereld!
In 2002 heeft Leen Konijn het roer omgegooid en is het perceel aan de Scharrenburgersteeg aangekocht dat tot de dag van vandaag, de  locatie van VeluwePlant is. Vanaf deze plek en onder de nieuwe naam VeluwePlant b.v. is Leen hoveniers en grootgroenvoorzieners gaan beleveren. De kwekerijwerkzaamheden zijn zodoende naar de achtergrond gegaan en de Cash & Carry heeft de jaren door een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels is ook de volgende generatie werkzaam in het bedrijf, de dagelijkse leiding van VeluwePlant is nu in handen van Jos Konijn en Arjen Timmer.

 

Daarom VeluwePlant, al ruim 100 jaar continu in beweging!