Mediterrane planten

Wie op vakantie is geweest in het gebied rond de Middellandse Zee herkent het ongetwijfeld: je zou dat vakantiegevoel nog wel even vast willen houden! Die mediterrane sfeer kun je steeds beter creëren in je eigen Hollandse tuin. Echt strenge winters komen steeds minder vaak voor, en een kwakkelwinter zoals we die meer en meer gewend zijn, kan een mediterrane plant prima verdragen, mits er aandacht is voor de juiste (lees: beschutte en niet te vochtige) standplaats. En een olijf-, vijgen-, druif- of palmboom leent zich er ook prima voor om in een mooie sierpot te zetten op het terras! ’s Winters gebruik je een winterhoes om de kroon af te dekken, of je rijd de pot even onder een overkapping.

VeluwePlant heeft al ruim 10 jaar ervaring met de inkoop van mediterrane planten vanuit voornamelijk Italië en ook Spanje. Minstens twee keer per jaar gaan onze inkopers naar de lokale kwekers toe in de verschillende kwekersgebieden, om u als klant de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Typisch mediterrane beplanting betreft bijv. ook Fatsia japonica, Nandina domestica en Cupressus sempervirens. Inmiddels komt er ook steeds meer gangbare handel vanuit Italië, zoals olijfwilg (Elaeagnus ebbingei), glansmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’) en diverse soorten bamboe (met name Phyllostachys en Pseudosasa). Dankzij het gunstige klimaat in Italië groeit het daar tot ruim twee keer zo snel als in Nederland.

Ook diverse groenblijvende bomen (die we ook gebruiken om leibomen van te maken) kopen wij mede daarom in Italië in: Quercus ilex, Photinia fraseri ‘Red Robin’, Elaeagnus ebbingei, Prunus laur. ‘Novita’ en Ilex ‘Nellie R. Stevens’. Dat geldt ook voor solitaire (meerstammige) heesters als Cornus, Acer, Parrotia, Koelreuteria en Magnolia, soorten die zonder problemen een strenge winter kunnen overleven. We hebben bij VeluwePlant echter ook oog voor een bijzonder sortiment dat we tijdens onze inkoopreizen tegen komen. Wacht dacht u bijvoorbeeld van deze soorten? Oxydendron arboreum, Asimina triloba, Cycas revoluta, Nyssa sylvatica, Eriobotrya japonica, Arbutus unedo en Ziziphus jujuba.

 

Heeft u speciale wensen of vragen? Laat het ons dan weten. We zijn u graag van dienst en nemen de uitdaging om het juiste product voor u te vinden gretig aan.